Tips voor uw woonkamer

Voor het inrichten van je woonkamer kun je vele kanten op. Atelier 19 geeft graag enkele praktische tips waar je op moeten letten bij het inrichten van uw woonkamer. Een woonkamer is het centrale punt van uw huis en dus ook van uw interieur. Welke aspecten zijn nou doorslaggevend om dit zo in te richten dat het bij uw smaak past? Hier wat handige tips om je huiskamer met weinig moeite net dat beetje extra te geven zodat het bezoek zich direct op haar gemak voelt.

1: Grootte van je meubels

Denk goed na over de grootte van je meubels. Wil je enkele grote meubels plaatsen, of wil je plek voor meerdere kleinere meubels. Een grote zitbank staat bijvoorbeeld erg goed met enkele kleinere interieur stukken. Afhankelijk van de beschikbare ruimte is het verstandig na te gaan welk interieur nodig is.

2: Gebruik van kleuren

Denk na over het gebruik van kleuren. Wil je in de woonkamer wat meer verschil, dynamiek en levendigheid in de aankleding? Of is er al genoeg levendigheid in huis en moet de inrichting rustig, helder en ingetogen gebalanceerd zijn?

3: Handige indeling

Hoe is de indeling het handigst en het meest logisch? Bij Atelier 19 bekijken we altijd op welke manier de ruimte het meest efficiënt benut kan worden. Dit heeft vaak te maken welke wensen de bewoner heeft en welke stijl bij hem of haar past.

4: Maak deelruimten

Je woonkamer heeft veel verschillende functies en gebruiksmomenten. Toch zijn er meestal drie hoofdfuncties die doorgaans in de huiskamer plaatsvinden;

  • Zithoek, dit is meestal de belangrijkste plek van het huis
  • Eethoek, vaak vinden hier nog meer contactmomenten en samenzijn plaats dan in de woonkamer
  • Keuken aan de woonkamer gelegen, de keuken vormt naast de zit- een eethoek toch ook vaak de spil van het huishouden.

Maak deze deelruimten duidelijk en geef elke eigen deelruimte een duidelijke vorm en afwerking.